A-kasse blev en god beslutning

For nogle måneder siden var firmaet, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod til min store overraskelse uden fast indtægt.

Det hele var rimelig meget svært. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden indtægt. Heldigt nok har jeg altid været medlem af a kasse. Det var min løsning, da jeg til min overraskelse blev jobsøgende.

Jeg har engang imellem formodet, at det var uden mening at overføre penge til akasse. Jeg har jo ikke været
jobsøgende før i tiden, men lykkeligvis var jeg intelligent nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden varsel var uden arbejde var medlemskabet uden tvivl guld værd.

Akassen hjalp med at få styr på det økonomiske aspekt og reglementet, ligesom de assisterede at lede efter nye jobmuligheder, forfattesvar på opslag og CV. Det var egentlig ret let.

Det er svært at finde arbejde i mit fag. Derfor var jeg afklaret med, at jeg skulle være arbejdssøgende i lang tid. Økonomisk ville det blive benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på dagpenge som meldt ind i en akasse. På den måde var jeg forsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en fast løn, men jeg har råd til at beholde huset, og jeg har råd til mad. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg utrolig lettet over.

Der er jo en del arbejdsløsheds-kasser, og det vigtigste for mig er, at den jeg er medlem af er væsentligt for mit arbejdsområde. A-kassen skal også være til at stole på. Gudskelov følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg blev indkaldt til nogle indledende møder hos min a kasse, og der var desuden mulighed for at melde sig til til forskellige seminarer, hvor jeg blev mere oplyst om fx dagpenge.

På et tidspunkt fik jeg et opkald fra Frie – som sagde, at a-kassen havde et eventuelt ansættelse til mig. Jeg var henrykt.

Nogle dage efter var jeg til jobsamtale på stedet. Samtalen forløb forrygende, og et par timer efter oplyste de mig om, at jeg havde fået arbejde.

Jeg nåede at gå ledig i et halvt år, og det er en stor lettelse, at jeg i dag har et arbejde. Jeg er glad for mine nye kolleger.
Det er ikke en fornøjelse at stå ledig, og det er vigtigt at blive tilbudt den rette guidning.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min a-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a kasse var på mange måder min redning pengemæssigt. På grund af det var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg var ikke på noget tidspunkt nødt til at videresælge de objekter, jeg elsker allermest.

Posts created 6

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top