top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Ingen automatisk effekt af synliggørelse

Undersøgelsen viser, at en række forhold er afgørende for resultatet, når energiforbruget bliver synligt for beboerne. For eksempel er det vigtigt, at der tages udgangspunkt i beboernes værdier, viden om teknologi og energi samt installationer og bygninger i boligafdelingen.

 

- Adfærdsdelen har hidtil været overset i jagten på energibesparelser. Vores undersøgelse viser, at almindelige beboere har svært ved at forstå opgørelsen af deres energiforbrug og ændre adfærd, siger Christian Kierkegaard, der er chefkonsulent i Energi og Miljø/Domea.

Tjek termometeret og dit energiforbrug

En vigtig erfaring, som er et resultat af undersøgelsen er, at det er den daglige synliggørelse der har en effekt.

Hvis man opsætter små skærme i boligerne eller jævnligt omdeler oversigter til beboerne, så indgår et tjek af energiforbruget i beboerens daglige rutiner. Det er først, når vi ser (og agerer -nyt) på energiforbruget (Dagligt slettes) på samme måde, som når vi ser på termometeret, at vores energiadfærd ændrer sig for alvor.

Download PIXI

Proaktiv energiadfærd

Projektet Proaktiv energi-adfærd i den almene boligsektor er finansieret af Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, tidligere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Projektets formål er at evaluere, hvordan synliggørelse af energiforbrug i almene boliger virker i forhold til at opnå reduceret energiforbrug og godt indeklima.

Evalueringen er foregået i samarbejde med fire boligselskaber: Østerbo, AKB København, FSB og Fruehøjgaard og baserer sig på interviews, spørgeskemaundersøgelse og forbrugsmålinger.

Projektet skal resultere i viden om, hvad der virker og hvorfor i forhold til energiforbrug og indeklima, samt handlings-orienterede anbefalinger og værktøjer målrettet den almene boligsektor og teknologiudbydere.

 


Energi
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.