top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Når maden pakkes om eller ind, er det vigtig at vælge en emballage, der egner sig til formålet, hvis du vil passe på sundheden.

Brug kun emballage til det, den er beregnet til.

Vælg glas frem for plast, hvor det er muligt. Glas afgiver generelt færre stoffer end plast. Vær dog opmærksom på, at låg kan indeholde ftalater eller bisphenol A.

Vælg hårdt plast af polyetylen (PE) eller polypropylen (PP) frem for aluminium. Der kan dog muligvis være ftalater i bløde låg eller små figurer på plastikken.

 

Genbrugspapir egner sig ikke til mad. Brug kun papir, der er beregnet til fødevarer.

Brug madkasser til madpakken frem for poser.

Ompak kød før frysning. Brug en frysepose.

Undgå plast, der afgiver en kraftig lugt.

Kom ikke varm mad i plastbeholdere eller beholderen i mikrobølgeovnen, medmindre de er beregnet til det.

Lad ikke maden stå i konservesdåser, når de er åbnet. Maden kan blive forurenet med metaller fra dåsen.

Undgå sølvpapir (aluminiumsfolie) - både når du pakker ind og laver mad. Brug i stedet madpapir mærket med det nordiske miljømærke Svanen.

Vælg svanemærket bagepapir til ovnen.

Retur til Plast og Emballage 


Emballage i køkkenet
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.