top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Kilde: Økoliv

Plastemballage, aluminiumsfolie & dåser, mælke & juice-kartoner.

Der bruges en masse kemiske stoffer til produktion af emballage, i ønsket om at opbevare og beskytte vores mad og drikkevarer.

Emballage kan være vigtig for at sikre hygiejnen af mad- og drikkevarer, og den giver produktinformation til køberne. Men emballagen skaber bjerge af affald og medfører sundhedsmæssige risici.

Hvilken slags emballage findes og er det (u)skadeligt for vores sundhed?

Plasticemballage:

LDPE (low density polyethylen) med plastpilen 4, er en blødere plast der er godkendt til madvarer med en temperatur på op til 60 grader. LDPE anvendes eksempelvis i mælke- og juicekartoner, som et tyndt lag indvendigt i kartonen samt i gennemsigtigt plastfolie. En mælkekarton består af 20 % LDPE plast (blød polyeten) og 80% karton.

HDPE (high density polyethylen), med plastpilen 2, er også godkendt til anvendelse af madindpakning og anvendes til folier, spande, dunke, kasser, flasker og rør.

PP, (polypropylen), med plastpilen 05, er en hård plasttype og godkendt til fødevarer.

Hverken LDPE, HDPE, eller PP har tilsyneladende nogle miljø- eller sundhedsmæssige problemer.

Kilde; ewg.org og forbrugerkemi.dk

Kig efter, at dine fryseposer og indpakningspapir er plasttyper med plastpilene 2, 4 eller 5.

OBS – Brænd ikke din kartoner af i brændeovnen, da 20 % af kartonen er plastic som afgiver giftige stoffer, med mindre det brændes ved meget høje temperaturer – som i et forbrændingsanlæg.

PET (PolyEthylenTerephthalat) er en polyesterplast som i høj grad anvendes som sodavands og mineralvandsflasker. Desuden også til emballage-bakker og fiberfyld til dynejakker.

Kilde: Plast.dk

PET skulle ikke indeholde skadelige stoffer i sig selv, men forskningsresultater fra Johann Wolfgang Goethe Universitetet i Frankfurt viser, at der alligevel er hormonlignende stoffer i indholdet af PET flasker!

Fortsættes på næste side 

 


Emballage og sundhed
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.