top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

10 gode el spareråd

1. Sluk lyset

Sluk lyset efter dig.

2. Skift til sparepærer. Husk at udtjente sparepærer skal afleveres til genbrug!

Sparepærer eller led bruger kun en fjerdedel af den strøm, som almindelige glødepærer bruger. Så holder de oven i købet 5-15 gange længere.

3. Brug kun halogen til spotbelysning

Lavvolt halogenlamper har et standby forbrug i transformeren, også når lyset er slukket. For at undgå det, skal der også slukkes for transformeren på stikkontakten.

4. Drop standby

Køb elspareskinner til din computer og dit TV. Elspareskinnerne slukker automatisk for tilsluttet udstyr, når skærm, printer, dvd-afspiller, spilkonsol mv. ikke bruges. Standby-forbruget, de små røde eller grønne lamper, udgør typisk 10-15 % af dit forbrug.

5. Køb bærbar computer og fladskærm

De bruger typisk kun halvt så meget el, som stationære computere og gamle skærme.

 

6. Fyld maskinerne

Fyld opvaskemaskinen og vaskemaskinen helt, før du tænder, og vask ved lavere temperaturer. Drop kogevasken. En kulørvask kan klares på 30° C.

7. Brug tørresnoren

Giv tørretumbleren en pause, og brug tørresnoren. Skal du bruge tørre - tumbleren, så sørg for, at vasketøjet forinden er centrifugeret.

8. Hold styr på temperaturen

Hold øje med temperaturen i dit køleskab og din fryser. Jo koldere, jo større er elforbruget. Den korrekte temperatur er 5° C i køleskabet og -18° C i fryseren. For hver grad du sænker temperaturen, stiger elforbruget med op til 5 %.

9. Madlavning

Kog dine grøntsager med kun en smule vand, og husk at lægge låg på gryden. Du kan spare op til 30 % strøm ved at koge kartofler med lidt vand i stedet for at drukne dem. Laver du mad i ovnen, så lad være med at forvarme ovnen. Fyld ovnen op og sluk for ovnen fem til ti minutter før maden er færdig.

10. Vælg A-mærket

Vælg altid A-mærkede produkter, når du skal købe hårde hvidevarer. A+ og A++ for køleskabe og frysere. A'et garanterer lavt vand- og elforbrug.

Links til...
Retur til spareråd 
Retur til forsiden 

Energi
Energi
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.