top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Solceller

Solceller kan producere elektricitet fra sollys. Solcellerne omdanner lys til strøm og vil derfor også fungere, hvis det er overskyet, dog med nedsat ydelse.

Typisk bliver solceller placeret, så de vender mod syd eller sydvest på husmure, tage eller endda i termoruder.

Det er vigtigt, når man installerer solceller, at de bliver placeret rigtigt, så solcellerne kan udnytte sollyset optimalt. De skal altså placeret sydvendt og have en hældning på 30 – 45 ˚, og der må selvfølgelig ikke være træer eller lign, som skygger, så lyset ikke kan nå til solcellen.

 

Når man kigger på solceller, skriver fabrikanterne deres ydelse i Wp, altså solcellernes maksimale ydelse pr. m2. Men hvis man virkelig skal kigge på, hvor effektive solcellerne er, skal man hellere kigge på den gennemsnitlige årlige ydelse. Solcellernes strømproduktion afhænger også af, hvor mange solskinstimer, der er, og om det er overskyet, osv.

På tabellen kan man se, hvordan et eksempel på solceller i maj/juni/juli/august har meget høj ydelse, mens produktionen i vintermånederne falder. Nye solceller ligger typisk på 11 – 17 % effektiv ydelse til omdannelse af sollys til energi, men der findes også typer som giver op til 20 %.  

Fortsættes på næste side 

Links til...

Wikipedia

 

 

 

 


Solceller
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.