top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Faskiner er anlæg, hvor regnen kan løbe ned i et rum under jorden, hvorefter det så langsomt kan sive ned til grundvandet. På denne måde kan man sikre sig i mod over-svømmelser. Rummet er bygget op af plastickassetter, typisk lavet af det miljørigtige materiale polypropylen, som stables oven på og ligges i forlængelse af hinanden. På denne måde skaber man plads, som regnvandet kan løbe ned i.

På billedet her ses et typisk faskine anlæg , hvor vandet løber ned i sandfangsbrønden, så det værste skidt bliver filtreret fra. Derefter løber vandet ind i selve faskine kasseterne, som er pakket ind i fiberdug, hvilket også hjælper med at holde skidt ude. Faskinerne er hullede, så vandet langsomt kan sive ned i gennem jorden. Nogle anlæg er mere avancerede, end det viste og kan fx også have et udløb til kloakken, når pladsen nede under jorden er blevet fyldt.

Man kan egentlig også lave nogle mere simple og primitive faskineanlæg, som fx bare består sten pakket ind i biodug, men som udgangspunkt er det mere effektivt at bruge polypropylen-kassetter, da disse netop er designede således, at der meget plads ind i dem. En installation med kassetterne er altså derfor en mere effektiv, men også dyrere løsning.

Det er vigtigt, at du inden du laver faskineanlægget nøje undersøger, hvor dybt kassetterne skal lige, hvor meget tryk, de kan klare, osv.

Hvis du vil lave et faskineanlæg, skal du bruge en nedsivningstilladelse fra kommunen. Hvis dit anlæg skal forbindes med det kommunale kloakanlæg, skal du også søge efter en yderlig tilladelse til dette.

Retur til regnvand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Faskiner
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.