top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

EL spareråd

Dagslys er helt gratis, så sluk lyset efter dig.

Sparepærer bruger 1/4 strøm i forhold til almindelige glødepærer, og så holder de 5-15 gange længere. Husk at udtjente sparepærer skal afleveres til genbrug!

Når du bruger ovnen, lad da være med at forvarme den. Fylde den desuden gerne op med flere retter på én gang – du kan sagtens både stege og bage samtidig, uden at retterne tager smag af hinanden.

Sluk for ovnen 5-10 minutter før maden er færdig, så udnytter du eftervarmen.

 

Fyld opvaskemaskinen helt op før du tænder den.

Sluk helt for el-apparater og undgå unødig standbyfunktion. På denne måde sparer en gennemsnitsfamilie 650 kr. om året.

Fyld vaskemaskinen helt og vask ved lavere temperatur. 60 °C er nok til at vaske tøjet rent og en kulørtvask kan klares på 40 °C.

Sæt tørretumbleren på pause og brug tørresnoren i stedet. Det er en effektiv måde at spare energi på, og du sparer oveni købet 750 kr. årligt på energiregningen.

 

Hjemmekontoret bruger også meget strøm. Husk derfor at slukke for standbyfunktionen både når I er på arbejde, i skole eller sover.

Vælg apparater med lavt strømforbrug. En fladskærm bruger halvt så meget strøm som en almindelig skærm og en laserprinters standbyfunktion er 20 gange større end en blækprinters.

Husk at slukke på stikkontakten når du har halogenlamper. De har høj standbyforbrug, også når pæren er slukket. Dette gælder kun hvis der er transformer placeret mellem lampen og stikkontakten.

Fortsættes på næste side 


EL spareråd
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.