top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?

Ny hjemmeside til Almennets forsøgs-pulje

              

Proaktiv Energiadfærd

Nyt om vandbehandling

Varme spareråd

Den anbefalede temperatur er mellem 18 °C og 21 °C i opholdsrum som stue, køkken og soveværelse.

En radiator, der er skruet helt op, er en dårligere og dyrere løsning end fire radiatorer, der afgiver 25 % varme hver.

En stor temperaturforskel i rummene kan give træk og kolde vægge. Derfor er det bedst at indstille temperaturen således, at soveværelset eksempelvis er 18 °C og stuen 21 °C.

Stil termostatventilen på radiatoren mellem trin 2,5 og 3,5. Dette giver en temperatur på mellem 18 °C og 21 °C. Hvert trin betyder en 5-6 % større varmeudgift.

Husk at skrue ned for varmen, når du lufter ud, eller vil radiatortermostaten registrere, at der bliver koldt i rummet og derefter øge varme-gennemstrømningen.

Der kan spares energi og penge ved at tætne vinduer eller sætte forsats -vinduer op. Mange mørtel- og gummifuger er ikke intakte.

En høj afkøling betyder en god udnyttelse af varmen i din bolig. Det er derfor vigtigt, at dit fjernvarmeanlæg og dine radiatorer er korrekt indstillet. Jo højere afkøling, du har, jo bedre.

Generelt er det ikke nødvendigt at indstille varmt-vandsbeholderens temperatur på mere end 53-55 °C. Ved denne temperatur er risikoen for bakterieudvikling begrænset.

Er vandet i din varmt -vandsbeholder for varmt (over 56 °C - 58 °C), kalker beholderen lettere til og du bruger dermed mere energi end nødvendigt.

Luk for sommerventilen og cirkulationspumpen når det bliver forår. Det er ikke nødvendigt at pumpe varme rundt til radiatorerne når de alligevel er slukkede. På denne måde undgår du, at der kommer varme ud i radiatorerne, og du sparer strømmen til cirkulations -pumpen.

Af hensyn til bygningen skal alle værelser i boligen være opvarmede. Det gælder også soveværelse og andre rum, som du normalt ville holde køligere end resten.

Skift ejendommens ruder til energiglas og spar på varmen.

Hold øje med det varme vands temperatur, når det sendes retur til fjernvarmeværket. Er det over 35-40 °C i fyrings -sæsonen, er det en god idé at få tjekket varme -anlægget.

Spar op til 15 % ved at isolere dine varmerør med rørskåle.

Hvis din ejendom ikke er isoleret, kan der blæses granulat ind i hulmuren. Dette medfører mindre varmeforbrug og mindre træk.

10 gode varmeråd

Retur til spareråd


Varme spareråd
Energi & Miljø: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.